2023 Seçimleri..Hüsran ! (1)

2023 Seçimleri... HÜSRAN !
En az üniversite mezunu olan ilçe, HARRAN... AKP %97
En fazla üniversite mezunu olan ilçe, TUNCELİ MERKEZ... AKP %3......................?????????????
DEPREM de ölülerini cikaramayanlar da, su-ekmek bulamadık, iktidar vinç-kepçe vermedi, CHP li Belediyeler getirdi diyenler de... Kader planina inanmis ki ;  %70 lerle oy vererek, hala AKP ve Reis diyorlar ! Garabet mi ? Vehamet mi ? Cehalet mi ? Bilemedim!

TBMM ;  AKP...267, CHP...168, YSP...61, MHP...51, IYIP...46, YRP...5, TIP...4

Tamam, seçim sonuçlarına göre;  AĞLAYAN ben/biz olduk !  Ağlatamadık... Amenna ve sadakna !
AKP ve bileşenleri, TBMM nde yarıdan fazla çoğunluğu sağladılar. CHP nin içinden ayrılacak ittifak üyeleri ile de macliste, çok partili ve renkli bir dönem başlayacak. 
2. Tur a kalan C.Başkanlığı seçimi de, 28 Mayısta yapılacak ve bu turda sadece,  R. Tayyip ERDOĞAN ile Kemal KILIÇDAROĞLU yarışacak.
" Yapabilen istenmiyor...İsteyen yapamıyor/yaptırmıyorlar... Bilen yapmıyor, Yapan bilmiyor. 
Ve Dünya böyle... kötüye gidiyor.  İtalya’nın Ascoli Piceno’da, 1529 yılında yazılmış, bir duvar yazısı."
Bu seçime damga vuranlar, Muharrem İNCE ile Sinan OĞAN oldu ve ikisi de C.Başkanı olamayacağız biliyoruz... ama seçimleri 2. Tur a bıraktıracağız dediler ve başardılar. M.İnce’nin çekilmesinden sonra K.Kılıçdaroğlu na oy atmaya eli gitmeyenler, ya R.T.ERDOĞAN a,  ya da Sinan OĞAN a oy atarak, seçimi 2. Tura bıraktırmak amacını, gerçekleştirdiler. Yani M.İNCE devam etseydi, S.OĞAN ın alabileceği oy %1,5-2  iken, OĞAN 5.2 puana yükseldi. Bu da, S.Oğan’ın seçimlerin arefesinde söylediği PAZARLIK gücünü, sahneye koyacak. Yani, pazarlıkla 1 C.B yardımcılığı ve birkaç bakanlık veren taraf, S.OĞAN’ın oylarına talip olacak. Cumhur ittifakı,  bunu vermeye hazır ! 
Neymiş ? ...PAZARLIK !
Kaç kişinin altına MİNDER verebiliriz, kaç minder alabiliriz ?
Sinan OĞAN’ı sahneye süren Zafer Partisi ve Ümit OZDAĞ da, bu pazarlıkta söz sahibi. Bakmışsınız, ÜMİT ÖZDAĞ, İçişleri Bakanı olmuş ! Olsun isterim, görürüz Suriyeleri gönderebiliyor mu ? 

**
GELELİM BALIKESİR/BANDIRMA Siyaset oyunlarına ve puştiliklere...!
Balıkesir; 4+3+1+1 ama 4+4+1 diye, hala değişebilir/miş...MHP nin 1’i istim üstünde...
Eyy Muhalefet partileri, içinizdeki işgalci kriptolari, truva atlarini sakın temizlemeyin!
Temizlemeyen yönetimler, siz de işbirlikçi hainler sınıfından sayilacaksiniz ! Bilin de ! O yüzden 28 Mayıstan sonra fesihlere hazırlıklı olun. Sahi, kim belirliyor bu milletvekili listelerini len ? 

Balıkesir siyasetini CHP de müstakbel BAKAN, Gönen’li Ahmet AKIN, İYİ PARTİ siyasetini de Gönen’li Turhan ÇÖMEZ dizayn ettiler.

Bandırma ve Güney Marmara faktörünü yok saydılar ve Milletvekili aday sıralamalarını, birilerinin altına... MİNDER ikramı şeklinde organize ettiler. Millet İttifakının son mitinginin Gönen gibi bir kasabada yapılması da... bunun göstergesiydi, Bandırmalılardan seçilebilecek sırada birini, Milletvekili Adayı yapmamaları da... lions ve rotaryen ve bansiadlarla gövde gösterisi yapanlarda, bunu tescil etti. Görünen köy klavuz istemiyordu ve İsmail OK un dizayn ettiği ve partiye taşıdığı Özlem URAL ve Nedim TUNA nın,  2. Ve 3. Sıralardan milletvekili gösterilmesi de tepki çekti ve siyasetin tuzu biberi oldu. 
Balıkesir de CHP nin oyları, 7 partili yükseldi mi ? Hayır ! Balıkesir de İYİ Partinin oyları Turhan ÇÖMEZ faktörüne rağmen yükseldi mi ? Hayır ! 
CHP Balıkesir de 3 milletvekili çıkarmış gözükse de, biri DEVA Partisi kontenjanından listeye girdiği için, CHP Balıkesirden sadece 2 milletvekili çıkardı. Ensar AYTEKİN-Serkan SARI...
İYİ PARTİ Balıkesirden 1 milletvekili gücü zaten vardı, o gücünü arttıramadı ve AKP den gelen Turhan ÇÖMEZ’i milletvekili olarak çıkarabildi. Önceki seçimlerde çıkan İYİ Parti Milletvekili İsmail OK, biliyorsunuz şimdi AKP ne geçti ve AKP Milletvekili...
Balıkesir de Millet İttifakı 7 parti ne yaptı derseniz, sayısal azalarak sadece 9 da 4 milletvekili çıkardı. CHP-2, DEVA-1, İYİP-1...BEŞ BEŞ 5 işareti yapan CHP+İYİ Partililer rahat mı ? Genel Başkanlarınıza ihanet ettiniz ! İçinizdeki AKP ve tarikat kriptolarını temizlemediniz ve onların koltuklarına minder verdiniz... Rahat ettirin ettirmesinde, partilerinizin cefakarları ne yapacak ? Çaycılık mı ? 
İL-İLÇE Başkanlığı yapmak sanki milletvekili olmayı gerektiriyor gibi, İYİ Partiyi dizayn edenler, 5 yıllık partinin geçmiş 2 il başkanını milletvekili adayı yaptılar ve ikisini de milletvekili yapamadılar. CHP de aynı model, önce il başkanı ol, sonra gelsin milletvekilliği... CHP de, iyi PARTİ de... bu seçimlerde adeta AKP ne hizmet ettiler ve bunu da başardılar...Tebrik ederiz !
BANDIRMA da, GÖNEN de CHP ve İYİ PARTİ nin oyları ne olmuş ? Sandıklar patlamamış, duymadık ! 
Demek ki neymiş, ön seçimler-temayül yoklamaları hikaye !  Varsa genel merkezde adamın, oldu da bitti maşallah ! Körler sağırlar, nasıl olsa birbirini ağırlar ! Kendilerini il ve ilçelerde yönetici sanıp hava tava yapanlar da, kına yaksınlar... Öyle ya, partilerine oy atıldı, ya hiç oy atılmasaydı ! 
MHP nin yaptığı sürpriz ilk değil. Daha önce de doğu ve güneydoğuda bilinmeyen eller MHP ye oy atıyordu ve MHP 3. Olamasa da 4. Parti olarak meclise yine girdi. MHP nin baraj altında kalacağını söyleyen anketçiler ve siyasiler de böylece çuvalladılar. 
50 yıllık siyasi hayatım diyor ki ; bunca olumsuz olaylara rağmen iktidar partisi hala bu oyları alabiliyor ise, bu muhalefetin kripto olarak iktidara hizmetkar olduğunu gösterir. Bunun başka bir açıklaması da yoktur. O zaman iktidara muhalefet olduğumuz kadar, muhalefete de muhalif olarak ne yapabiliriz onu düşüneceğiz. Çıkış yolu da bulamayacağımıza göre, işbu ÇETE SİYASETİNE, PUŞTİ SİYASETE karşı bizde eller yukarı yapıp inzivaya çekileceğiz. Sevinsin puştlar, sevinsin çeteler !

15/05/2023 NOGAYTÜRK