Bandırma’nın İçmesuyu Ve Atıksu Sorunlarının Çözümü Projesi Görüşüldü

   BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BASKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'nün IPA fonları kapsamında finanse edilecek olan; Bandırma  atıksu arıtma tesisi , yeni içmesuyu terfi istasyonu, terfi merkezi ile depolar arası iletim hatları, kollektör  hatları, kısmi kanalizasyon, mevcut içme suyu depolarının kapasitelerinin arttırılarak yeniden yapılması, atık su deşarj istasyonunun rehabilitasyonu,ayrıca içmesuyu ve kanalizasyon sisteminin bilgisayar ve otomasyon sistemi ile uzaktan anlık izlenmesi projesi ile ilgili halkı bilgilendirme toplantısının ikincisi bugün (3 Ağustos 2017) Eti Maden işletmeleri müdürlüğünün ilçemiz sahilinde bulunan sosyal tesislerinde gerçekleştirildi.  

    Toplantıya BASKİ Genel Müdürlüğü adına Genel Müdür Yardımcısı Hamdi Dereyurt, Projeler Dairesi Başkanı Levent İbiş, Güney Marmara Şube Müdürü İbrahim Arkış, Müşavir Firma CDM Smith temsilcisi İrem Özonat hazır bulundular.

    Ayrıca Bandırma Belediyesi Yapı İşleri Müdürü Adil Becene, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün temsilcilerinin,Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü temsilcilerini, Levent Mahallesi Muhtarı Zair Karabulut, Paşabayır Mahallesi Muhtarı Fuat Şentürk, Hacıyusuf Mahallesi Muhtarı İsmail Soy toplantıya katılanlar arasındaydı.Toplantıda vatandaş sayısının az olması dikkat çekti.

    Açılış konuşmasını, Projeler Dairesi Başkanı Levent İbiş projeler hakkında genel bilgi verdi. Sonra söz alan Müşabir Firma Yetkilisi İrem Özonat projeksiyon eşliğinde projeyi tanıttı. Proje tanıtımının bitiminden sonra salondaki katılımcıların soru sormaları istendi. Basın mensuplarının ve hazır bulunan mahalle muhtarlarının sorularına zaman zaman Özonat, Derekurt, İbiş cevap verdiler.

    Projenin dünyadaki en gelişmiş teknolojiyle yapılacağı arıtma sırasında çıkacak katı atıkların yapılan protokol gereği Limak Çimento tarafından bertaraf edileceği söylendi. Tesislerin çalıştırılması sırasında ortaya çıkabilecek gürültünün yasal değerlerin altında olması için gerekli önlemlerin alındığı Özonat tarafından vurgulandı. 

    Tesislerin projesinin onaylanmasından sonra yapım işi aşamasından işletim aşamasına kadar Avrupa Birliği tarafından takip edileceği belirtildi. Projenin toplam beledi 126 Milyon TL (30 Milyon Euro) yapım süresinin 3 yıl süreceği anlatıldı. 
    Vatandaşların projenin bitiminden sonra atık su bedellerinin hangi oranlarda tahsil edileceği ile ilgili soruya Genel Müdür Yardımcısı Hamdi Dereyurt oranın Büyükşehir Belediye Meclisince tespit edileceği şeklinde bilgi vermiştir.
BANDIRMA GERÇEK-C. DOĞAN 
GÖRSELLER-GİZEM ÇATAL