Bandırma Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi İş Birliği ile Merkez Yerleşkemiz'de Düzenlenen “II. Uluslararası Ekonomi, Finans ve Ekonometri Sempozyumu” (ISEFE) Başarıyla Gerçekleştirildi
Bandırma Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi iş birliği ile Merkez Yerleşkemiz'de düzenlenen “II. Uluslararası Ekonomi, Finans ve Ekonometri Sempozyumu (II. Internatıonal Symposıum on Economıcs, Fınance and Econometrıcs) başarıyla gerçekleştirildi. İki gün boyunca devam eden sempozyumda 24 farklı ülkeden gelen katılımcılar tarafından toplamda 118 bildiri sunuldu.
Düzenlenen sempozyumun başlıca konuları, bilgi ekonomisi, enerji ekonomisi, kamu ekonomisi, mutluluk ekonomisi, sağlık ekonomisi, tarım ekonomisi, turizm ekonomisi, uluslararası ticaret, uluslararası ekonomi, kalkınma ekonomisi, ekonomik kriz, para ve maliye politikaları, bankacılık, davranışsal finans, finansal risk yönetimi, girişimcilik, İslami finans, menkul kıymet değerlemesi, örgütsel davranış, pazarlama, sosyal girişimcilik, toplam kalite yönetimi, finansal piyasalar, türev piyasalar, firma değerlemesi, muhasebe standartları, kriz yönetimi, lojistik ve tedarik zinciri yönetimi, reklam yönetimi, tüketici davranışları, portföy yönetimi, istatistiksel analiz, panel veri analizi, yöneylem araştırmaları, doğrusal zaman serileri analizi, doğrusal olmayan zaman serileri, uygulamalı ekonometri, çok değişkenli istatistik, mekansal ekonometri, mikro ekonometri, makro ekonometri, finansal ekonometri, yapay sinir ağları, veri madenciliği ve sayısal yöntemlerdir.
Sempozyum ilk günü düzenlenen açılış törenine Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Alpaslan Serel ile Prof. Dr. Suat Uğur, Genel Sekreter Cihangir Boz, ilçe protokolü ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
Sempozyumun açış konuşmasını Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı ve üniversite İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Metahan Yılgör gerçekleştirdi.
Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir sempozyumun açılışında yaptığı konuşmalarında, “Türkiye henüz tam anlamıyla gelişmiş bir ülke olmadığı için bazı ekonomik sıkıntılarla karşılaşabiliyoruz. Bizim gibi ülkeler için bu durum aslında belki de çok normaldir. Ekonomide ve diğer alanlarda inşallah daha iyi bir noktaya geldiğimizde, bu sıkıntılar minimum düzeyde kalacaktır. Dünyada meydana gelen siyasi sıkıntılar da elbette ekonomimize yansıyor. Ekonomiyi anlamamız çok önemli, ekonomiyi anladığımız zaman geleceği de öngörebiliyoruz. Ekonomi ile ilgili çok değerli konuşmacılarımız var aramızda. Bundan dolayı ben sözlerimi fazla uzatmak istemiyorum. İki gün sürecek olan sempozyumumuz sayesinde, kendi alanında uzman birçok bilim insanı bilgi, fikir ve deneyimlerini burada bizlerle paylaşmış olacaktır. Bu gaye ile düzenlediğimiz sempozyum, siz değerli katılımcılarımızın teşrifleri, bilgi ve beceri aktarımları sayesinde amacına ulaşacaktır. Sözlerimi burada sonlandırırken ‘II. Uluslararası Ekonomi, Finans ve Ekonometri Sempozyumu’nun hem katılımcılara hem de ulusal ve uluslararası düzeyde akademik hayata faydalı olmasını diliyorum.” dedi.
Uluslararası sempozyumun “2019 Yılında Dünya ve Türkiye Ekonomisinde Beklentiler ve Fırsatlar” konulu açılış özel oturumunun moderatörlüğünü üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Serel yaparken oturumun panelistleri ise İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kadir Tuna ve Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Sefer Levent oldu.
Gün boyu süren bildiri sunumlarıyla devam eden sempozyumun ilk günü, Grand Asya Otel’de gerçekleştirilen gala yemeği ile son buldu.
Sempozyumun ikinci günü de bildiri sunumlarıyla devam etti. Üniversitemiz, İstanbul Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi iş birliği ile Merkez Yerleşkemiz’de düzenlenen “II. Uluslararası Ekonomik, Finans ve Ekonometri Sempozyumu”nda (ISEFE), KKTC, Tunus, Fransa, Cezayir, Rusya, Bosna Hersek, Güney Kore, Malezya, Singapur, Hindistan, Avustralya, Pakistan, Almanya, Nijerya, Yeni Zelanda, İtalya, Macaristan Somali, İngiltere, ABD, Arnavutluk, Macaristan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi farklı ülkelerden de katılımcılar yer aldı. İki gün boyunca 41 oturumda 118 bildiri sunumunun gerçekleştirildiği sempozyum, başarıyla sona erdi.