Şeker Piliç'te İşçilere Müjde Yok! 30 Milyonluk Fabrika 9 Milyona Garanti Bankası'nın Oldu

Şeker Piliç'te skandal satış süreci devam ediyor.. Daha önce 2 kere satışa çıkarılmasına rağmen alıcı çıkmayan  Türkiye’nin en büyük beyaz et üreticilerinden olan Şeker Piliç’in en büyük alacaklısı Garanti Bankası son ihaleye katılan tek alıcı olarak ipotek alacağına karşılık verdiği teklifle  alacağını tahsil etmesiyle  2015 yılından bu yana ümitle bekleyen Şeker Piliç işçilerinin mağduriyeti devam ediyor.

200 milyon liraya yakın borcu sebebiyle iflas kararı alınan  Şeker Piliç ve Yem Sanayi Ticaret A.Ş. te çalışan  1700 civarında işçinin ve 150 civarında da firmanın alacağı bulunuyordu.

İşletme sermayesi sorunu nedeniyle üretimini sona erdiren ve akabinde ilan edilen iflasla yaklaşık 1700 işçinin mağdur edildiği  Türkiye'nin en büyük tavuk işletmelerinden biri olan Şeker Piliç'in Bandırma'daki  son teknoloji donanımlı fabrikası  30 milyon lira bedelle satılığa çıkarılmasına rağmen yapılan 2 satışta da fabrika için alıcı çıkmaması kamuoyunda anlamlı karşılanmıştı.

Önceki 2 satışta da komple satışı gerçekleştiremeyen Bandırma 1’inci İflas Müdürlüğü, kesimhane ve idare binasının bulunduğu alan ile kalan 53 bin  metrekarelik arsa vasfındaki taşınmazı ayrı ayrı satışa çıkardı . Yapılan 3. ihaleye sadece  ipotek alacaklısı olan Garanti Bankası A.Ş. katıldı.18 milyon  liradan satışa çıkarılan ve  35 bin metrekare alan ihtiva eden  kesimhane ve idare binası için  Garanti Bankası, 9 milyon 750 bin lira fiyat verdi. Başka fiyat teklifi  olmayınca, kesimhane ve idare binası ipotek bedeli karşığında Garanti Bankası´nın oldu.

Öte yandan 4´üncü kez satışa çıkarılan ve 14 milyon 338 bin 666 lira bedel biçilen 53 bin metrekarelik arsaya ise alıcı çıkmayınca  satış düştü ve alacaklı işçilere yönelik müjdeli bir haber gerçekleşmedi. Şeker Piliç'in ikinci parsel satışı yeniden kıymet taktir süreci akabinde yeniden satışa çıkarılacağı öğrenildi.

BANDIRMA GERÇEK