
Spor Toto 1. Lig'de 22. haftanın açılış maçında Göztepe, Beyçimento Bandırmaspor'u 3-1 yendi.
6 Haftalık galibiyet serisinden sonra devre arası yapılan transferleri İzmir de Göztepe karşısında deneyen Bandırmaspor zayıf rakibi Göztepe karşısında varlık gösteremeyerek sürklase oldu ve 3-1 lik yenilgiyle İzmir'den puansız döndü. Göztepe taraftarının cezası nedeniyle giriş yasağı olan tribünlerde yerini alan yüzlerce Bandırma taraftarı takımlarının kötü oyunu ve mağlubiyete rağmen 90 dakika aralıksız destek verdiler. Bu sonuçla Göztepe 30 puana yükselirken Bandırmaspor ise 34 puanda kaldı ve zirve takibinde ağır bir yara aldı.
Bandırmasporlu Georgios Koutroubis, hava topu mücadelesi sırasında sakatlanarak ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Müsabakanın ilk golü defans hatasını affetmeyen Yasin den 3. dakikada geldi.. Konuk Bandırmaspor oyun hakimiyetini sağladığı dakikalarda dk 27'de Soukou ile tabelayı eşitledi. Göztepe'nin 2. atağı yine Yasin le geldi ve dakika 44'te bir kez daha sahneye çıkıp İzmir ekibini 2-1 üstünlüğe taşıdı. İkinci yarıda topla oynama üstünlüğüne rağmen pozisyona giremeyen Bandırmaspor kontratakta Atanga,nın dakika 85'te attığı golu engelleyemeyince müsabaka 3- ev sahibi ekip lehine sonuçlandı.
Göztepe: 3 - Beyçimento Bandırmaspor: 1
Stat: Gürsel Aksel
Hakemler: Mehmet Türkmen 8, Gökhan Memişoğlu 8, Burak Cansız 9
Göztepe: Teknik Sorumlusu Şakir Özkayımoğlu: 9
Arda Özçimen 9, Mihojevic 8, Emir Ortakaya 8, Arslanagic 8, Tarık Çamdal 8 (Dk. 90+4 Lukas Erhan Gottwalt), Mamah 8 (Dk. 81 Ngalina), Yalçın Kayan 8, Tuğbey Akgün 8, İsmail Köybaşı 9, Yasin Öztekin 9 (Dk. 77 Atanga), Kvasina 8
Beyçimento Bandırmaspor: Teknik Direktör : Mesut Bakkal - 5
Gkelios 7, Levent Ayçiçek 8, Fatih Kurucuk 6, Koutroumpis 7(Dk. 38 Oğuz Kağan Güçtekin 5), Caner Cavlun 8, Sedat Şahintürk 5 (Dk. 46 Terzic -5), Mulumba 8, Mehmet Özcan 8 (Dk. 46 Camara -5), Soukou 8, Kerim Avcı 8, Manos 7 (Dk. 46 Atabey Çiçek-6)
Goller: Dk. 3 ve 43 Yasin Öztekin, Dk. 85 Atanga (Göztepe), Dk. 27 Soukou (Beyçimento Bandırmaspor)
Sar kartlar: Dk. 90 Atabey Çiçek, Dk. 90+5 Mulumba (Beyçimento Bandırmaspor), Dk. 90+1 Arslanagic (Göztepe)
27-01-2023