Tavuk Sektöründe Şok. Keskinoğlu'da Konkorato İstedi.

Türkiye'nin neredeyse ana tüketim ürünü haline gelen Tavuk sektöründe kısa vadeli  finans sıkıntıları ünlü firmaları zor durumda bırakmaya devam ediyor.

Bölgemiz ve Türkiye'nin en büyük Tavuk firmalarından Şeker Piliç'in kapanması ve tasfiye satışlarının sürdürüldüğü haberlerinden  sonra  piyasanın diğer güçlü ve  ünlü firması Keskinoğlu  tedarik ödeme yükümlülüğünde yaşadığı sıkıntılar nedeniyle konkordato talebi şok yarattı.   Geçtiğimiz günlerde yaptığı konkordato başvurusu ile gündeme gelen beyaz et ve yumurta üreticisi Keskinoğlu son durumla ilgili bir açıklamada bulundu.

Dünya Gazetesi'ne yapılan söz konusu firmanın açıklamalarında şu ifadeler yer alıyor.

"Şirketimizin ticari faaliyetleri sekteye uğramasın diye; Türk Ticaret Kanunu'nun şirketlere bu tarz dönemler için tanıdığı bu doğal hakkı kullanmayı gerekli gördük. Yaşanan sıkıntıları aşmak için; operasyonel maliyetlerimizi azaltacak hamleler yaparak karlılık odaklı büyüme stratejileri uyguluyoruz. Bu yenilenmeyi hızla hayata geçirdik, ilave finansman için de çeşitli kurumlarla görüşüp kaynak yaratmak üzere çalışmalarımızı yürütüyoruz."

Şirketten yapılan açıklamada üretimlerinin ve ürün satışlarının devam ettiği belirtilirken günlük 150 ton piliç eti üretildiği ifade edildi.

Şirket yetkililerinin yumurta üretimini 10 gün içinde 2 milyon adetin üstüne çıkaracaklarını taahhüt ettikleri açıklamada, "2018'in ilk 6 ayında, 2017'nin ilk yarısındaki ciromuzu 10 milyon TL geçtik. 2017'yi 1,1 milyar TL ciroyla kapatan şirketimiz 2017'nin ilk yarısında 497 milyon TL ciro gerçekleştirmişti. 2018 yılının ilk 6 ayındaki ciromuz ise 507 milyon TL'ye ulaştı." denildi.

Konkordato, "borçların yeniden yapılandırılması suretiyle iflasa tabi borçluların mali durumunun düzeltilerek iflastan kurtulmasını, diğer borçluların ise mali durumunun düzeltilmesini amaçlayan, alacaklıların da belirli bir tenzilatla veya vadede alacağına kavuşmasını sağlayan ve mahkemenin tasdikiyle taraflar açısından bağlayıcı hale gelen bir anlaşma" olarak tanımlanıyor. Mahkemece  konkordatonun başarıya ulaşmasının mümkün olduğunun anlaşılması halinde borçluya bir yıllık kesin mühlet verilecek.