Rektör Süleyman Özdemir Genç Üniversitemizin Geleceğini Anlattı

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Basın İle Bir Araya Geldi
 
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, yeni Merkez Yerleşke İnşaat Projeleri, yeni akademik birimler, uluslararasılaşma ve eğitim-öğretim faaliyetleri ile ilgili son dönemde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında basın kuruluşları ve kamuoyunu bilgilendirme amacıyla basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Serel ve Genel Sekreter Cihangir Boz katıldı.

Basın mensupları ile bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirten Rektör Özdemir “Sizleri üniversitemizde görmekten mutluyuz, üniversitemiz üçüncü eğitim öğretim yılına başladı, üçüncü yaşına girdi. Altyapı çalışmalarının tamamlanması ile şuanda birçok ürünler ortaya çıkmaya başladı. Bu yıl ve bundan sonraki yıllar üniversitemizin gelişimi açısından önem taşıyor. Özellikle merkez yerleşke inşaatı ile ilgili gelişmeler var. Bu gelişmelerden önce sizlerle üniversitemizde açılan yeni akademik birimler hakkında bilgi vermek istiyorum. Bunlar, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Akıllı Ulaştırma Sistemleri Merkezi (AUSMER), Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAGEM), Sürekli Eğitim Merkezi (SEM). Bu gelişmeler ile 5 olan fakülte sayımız 7’ye, 4 olan meslek yüksek okulu sayımız ise 5’e yükseldi. Bunlarla birlikte Spor Bilimleri Fakültemizin açılması konusunda YÖK tarafından onay işlemi tamamlanarak Bakanlar Kurulu'na imzaya gitmiş durumdadır” dedi.

Açılması planlana akademik birimler hakkında da bilgi veren Rektör Özdemir, “Önümüzdeki yıllarda Tıp Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Bandırma Organize Sanayi Bölgesi Teknik MYO, Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi açmayı planlıyoruz. 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı’nda ise 10 tane bölüme öğrenci almayı planlıyoruz. Bu bölümleri Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde Sağlık Yönetimi Bölümü, Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü, Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nde Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü, Medya ve İletişim Sistemleri Bölümü, Denizcilik Fakültesi’nde Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nde Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nde Tarih Bölümü, Bandırma Meslek Yüksekokulu’nda Adalet Programı, Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik Programı, Manyas Meslek Yüksekokulu’nda Bankacılık ve Sigortacılık Programı ve İş Sağlığı ve Güvenliği Programı olarak planlıyoruz “diye konuştu.

Açılan bölümlere öğrenci alımının üniversitedeki hoca açığının tamamlanması ile mümkün olduğunu belirten Rektör Özdemir, “ Şuanda 410 akademik ve idari personelimiz bulunuyor. Önümüzdeki günlerde 85 tane akademik personelin aramıza katılmasını bekliyoruz. Konuyla ilgili YÖK’e talepte bulunduk.  Bu 410 sayısı birkaç ay içerisinde 500’e ulaşacaktır. Önümüzdeki yıl sonuna kadar da bu sayının 600'ü bulacağını öngörmekteyiz” dedi.

Üniversitedeki uluslararasılaşma faaliyetleri hakkında da bilgi veren Rektör Özdemir,“ Üniversite olarak uluslararasılaşmaya önem veriyoruz. Bu amaçla çok sayıda uluslararası eğitim fuarına katıldık ve bu fuarlarda birçok uluslararası üniversite ile Erasmus ve Mevlana anlaşması yapma fırsatını yakaladık. Önümüzdeki birkaç yıl içinde bin civarında yabancı öğrenciye bünyemizde eğitim vermek istiyoruz. Uluslararasılaşma hem üniversitemize, hem de kentimize çok büyük değer katacak, buna inanıyoruz. Yabancı öğrencilerimizin üniversitemiz ve kentimize gelmesi ile güzel bir mozaiğin ortaya çıkacağına inanıyorum. Ancak yabancı öğrenciyi de memnun etmemiz gerekiyor. O nedenle bizim yabancı öğrencilerimizi memnun etmek için hem şehir olarak, hem üniversite olarak birlikte çalışmamız gerekiyor.  Bu bağlamda üniversite olarak daha fazla uluslarası öğrenciyi çekebilmek için bir uluslararası öğrenci yurdu projesi üzerinde de çalışmaktayız. Yaptığımız anlaşmalar çerçevesinde 35 ülkeden öğrenci üniversitemize gelebilir, bizim de öğrencilerimiz o ülkelere gidebilir” şeklinde konuştu.

Üniversitede yapılacak olan sempozyum ve konferanslar hakkında da bilgi veren Rektör Özdemir, “1. Uluslararası Eğitim ve Sosyal Bilimler Sempozyumu’nu (RESSCONGRESS) 3-5 Kasım tarihlerinde üniversitemizde düzenlenecek. Gelecek olan katılımcıların hem üniversitemize ve de kentimize katkısı olacağına inanıyorum. Sempozyumda üç gün boyunca yerli ve yabancı 700’e yakın akademisyenin bildiri sunması bekleniyor. Ayrıca 1.Akıllı Ulaştırma Sistemleri Konferansı ise 18 Nisan 2018 tarihinde başlayacak ve üç gün devam edecek. Bu konferansımızı da gelecek yıllarda devam ettireceğiz. Uluslararası alanda ülkemiz için önemli bir akademik çalışma olacağına inanıyorum” dedi.

Üniversite merkez yerleşke çalışmaları ile ilgili bilgi veren Rektör Özdemir, “Burada son aşamaya geldik. İki hafta içerisinde üç tane binamız için ihaleye çıkış işlemleri başlayacak. Her üç bina için de, geri sayım artık başladı ve umuyorum ki bu yılın sonunda ya da gelecek yılın ilk ayında temel atma törenimizin ardından inşaatlara başlanacaktır. Sadece merkezi yerleşke çalışmaları ile ilgilenmiyoruz ayrıca Gönen MYO, Manyas MYO, Erdek MYO için de yeni yerleşke projeleri için yeni alan ve fizibilite çalışmaları devam ediyor” dedi.

Yaklaşık iki saat süren basın toplantısı, sunumun ardından Rektör Özdemir'in gazetecilerin sorularını cevaplandırmasının ardından sona erdi.

GÖRSELLER; Edip

BANDIRMA GERÇEK-Editör, C.DOĞAN