Matlı Gıda, BURDAN Süt Ürünleri Markasıyla Tüketicilerle Buluşuyor

MATLI, TÜRKİYE’NİN PROTEİN İHTİYACINI KARŞILAYAN GIDA GRUBU OLMA HEDEFİNE HIZLA YÜRÜYOR

MATLI SÜT, BURDAN ÜRÜN PORTFÖYÜNÜ GENİŞLETİYOR, SAĞLIKLI BESLENME İÇİN PROTEİN KAYNAĞI BURDAN YUMURTADAN SONRA BURDAN SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ DE EYLÜL AYINDA TÜKETİCİLERİ İLE BULUŞUYOR

MATLI, TAM 52 YILDIR ÖZENLE BESLENMESİNİ SAĞLADIĞI HAYVANLARDAN ALDIĞI KALİTELİ SÜTLERİ ŞİMDİ AYNI ÖZENLE BURDAN MARKASI ADI ALTINDA TÜKETİCİLERİ İLE BULUŞTURMAYA HAZIR

Temelleri 1965 yılına dayanan bir gıda şirketi olan Matlı, yatırımlarına bir yenisini daha ekleyerek geleneksel ve köklü bir marka olarak bilinen Yörsan’ı bünyesine katmış ve 2022 yılı başı itibari ile çalışmalarına hızla başlamıştı.

Günlük 1.500 ton çiğ süt işleme kapasitesi ile Türkiye’nin ilk 5 üretim tesisinden biri olan Matlı süt, yenilediği tesislerinde pazara yüksek katma değerli ürünler sunmaya başlıyor.

Ürün çeşitliliğini kademeli şekilde arttıracak olan Matlı Süt, 3 ay içerisinde 27 farklı kategoride ve 200 ürün çeşitliliği ile temel süt ve süt ürünlerini tüketicileri ile buluşturacak.

Pazar konumlamasını; altın tedarik zinciri ve hassas üretim teknikleri olarak belirleyen Matlı Süt, sektördeki tedarik zincirinin her halkasında aktif olarak yer almasının avantajlarını tüm ekosisteme fayda sağlayacak biçimde kullanmayı hedefliyor.

Matlı, altın tedarik zinciri yaklaşımı ile oluşturulacak eko sistem sayesinde bilinçli hayvancılığı destekleyecek. Altın tedarik zinciri yaklaşımı ile öncelikle Balıkesir ve Susurluk bölgelerinden, daha sonra Güney.Marmara ve nihai hedefte tüm Türkiye coğrafyasından en kaliteli süt tedarik zincirini oluşturuyor.

Altın tedarik sistemi: Hayvan sağlığı ve beslenmesi konularında görev yapan 40’ı aşkın teknik personel ile tüm Türkiye’de üreticilerin çiftliklerine girerek danışmanlık veren Matlı ekibinin oluşturduğu altın tedarik zinciri ile hayvan beslenmesi ve sağlığı kontrol altında tutularak kalitesi yüksek süt ürünlerinin temin edildiği bir sistemdir.

Üretim Tesisi Hakkında: Tesis, teknik alt yapısı ile 120.000 m² arsa üzerinde 60.000 m² kapalı üretim alanına sahip, 6 adet süt kabul noktası ile günde 1500 ton çiğ sütü üretim hattına alabilmektedir. Tesisin çiğ süt üretim kapasitesine ek olarak kurulacak süt tozu üretim tesisi ile işlene süt miktarının iki katına çıkması da hedeflenmektedir. Matlı, bu büyük yatırımı hayata geçirirken istihdam olarak da üretimde 1.000 kişi ve saha ekibi ile beraber 2.500 çalışanın istihdam edilmesini hedeflemektedir.

29-08-2022/Melek İbiş